sorunlarından biri olarak görülmektedir masal

görülen bu sorun, bayanlarda da azımsanamayacak seviyelerdedir. Peki bu saç dökülmesi ile nasıl mücadele etmeliyiz? Sorunumuzun çözümü dermatolojik ilaçlarmı, çoğu yerde satılan yan ürünlermi, bitkiler mi ? İşte bu yazımda sizlere faydalı olabilecek birkaç bilgi vermeye çalışacağım.
Öncelikle yapılması gereken dökülmenin türünün tesbit edilmesidir. Dökülme olayı geçici veya uzun süreli olabilir. Saçlarınız dökülmeye başlamış ise iki ay kadar beklenmeli ve dökülme durumu izlenmelidir. Dökülmeyi durdurmak için saçları uygun şampuanlarla yıkamak altın kuraldır. Bunun yanında yine dökülmeyi azaltmaya yönelik çeşitli kozmetik yan ürünler kullanılabilir. ( Kozmetik ürünler tercih edilirken, sadece güvenilir kuruluşların ürünleri kullanılmalıdır. Aksi takdirde  durum kötüye gidebilir. )
masallar
Dökülmede düzelme olmaz ise zaman kaybetmeden bir dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır. Dermatoloji uzmanları saç incelemeleri, trikogram** ve deri biyopsisi gibi testler uygulayarak sorunun nedenlerini bulmaya yönelik çalışmalar yapar. Eğer dökülme hormonal nedenlerden dolayı oluyor ise dermatoloji uzmanının yanısıra bir endokrin uzmanı veya bir jinekologla eş zamanlı çalışmalar yürütülerek uygulanacak tedaviye karar verilebilir. masal oku
Besinsel eksikliklerden dolayı dökülmeler oluyor ise, besin düzenlenmesi yapılabilir. Demir eksikliği, folik asit eksikliği, çinko eksikliği veya vitamin eksikliği gibi durumlar saptanırsa beslenme uzmanları ile eş zamanlı çalışmalar uygulanarak bunların eş zamanlı yükseltilmesi sağlanabilir. Sağlıklı günler dilerim.

(Dikkat! Bu yazıda verilen bilgiler hekim önerisi değildir.! )
**Trikogram : Döküm olan bölgeden 100 adet saç çekilmesi ve köklerinin incelenmesi işlemi. Köklerin durumu analiz edilir ve tanı konulur. masal oku

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Masal kremleri hakkında bilinmesi gerekenler

Masal Nedir?